HTML

Van egy elméletem...

Friss topikok

Linkblog

Van egy elméletem a párkapcsolatokról...

2007.08.25. 20:40 :: zsizell

Az igazság az, hogy az elméleteim sorra megdőlni látszanak. A legutóbb a kapcsolatomat illetően azt az elméletet szőttem, hogy igazi kis házitündérré válok, hiszen ha nem csak csinos vagyok, és kedves, hanem még a háztartást is tökéletesen vezetem és kiszolgálom a kedvesemet, akkor én is visszakapok majd egy marék szeretetet, törődést és gondoskodást. Hát nem ez lett...
Nagy lelkesedéssel vágtam bele az új szerepembe, és meg kell, hogy mondjam: élveztem is a dolgot. Kedves voltam, mosolygós, szívesen pattantam fel a székemből, ha valamit csinálni kellett. Egész nap mosogattam, pakoltam, főztem (még sütöttem is, ami nálam nagy szó), mostam, takarítottam, és természetesen kiszolgáltam a ház urát. Azt hittem ezzel olyan dolgot teszek, hogy életünk végéig imádni fog érte, és boldogan élünk míg meg nem halunk. Ehelyett 2 nap alatt hozzászokott a dologhoz, többé nem dicsért meg, inkább várta, hogy mikor teszem elé a kaját. Utána pedig elterpeszkedve a konyhaasztalnál, odacsapta a poharat és azt mondta: szomjas vagyok. Na ennél a résznél azért lefagyott a vigyor az arcomról. De nem gáz-mondtam magamnak. Nem kell mindent túlreagálni. Később egyre inkább azt éreztem, hogy ettől a viselkedésemtől nem az irántam érzett szerelme nő, hanem az önbizalma, és a férfiasságtudata. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egy szép estén enyhén illuminált állapotban a fejemhez vágta, hogy a szertet nem ebben rejlik. Őt hidegen hagyja, hogy kiszolgálom, nem kell elé tenni a vacsorát stb. Nem akartam már mondani, hogy lehet a szeretet nem (csak) ebben nyilvánul meg, de a gondoskodás viszont igen! Héj emberek! Mi van veletek? Hát ti már semmit sem tudtok értékelni? Én meg golyózzak be a marhaságaitoktól, hogy attól mégis mitől vagyok jó nő? És jönnek sorra a vadbaromságok az agyamba. Mi van ha ez jel? Ez a sok hülyeség jel, hogy ne menjek hozzá. Hogy nem ő a megfelelő, és így mutat utat az ég? De lehet, hogy ez lecke, amit meg kell oldanom, és megtanulnom? Vagy én vagyok túl komplikált? Lehet hogy tényleg velem van a baj?


Szóval az elméletem a párkapcsolatokról az ellenkezőjére változott. Most dühömben úgy érzem: Szarni bele csajok! Érezzük jól magunkat, várjuk meg míg a hímek teszik elénk a kaját. Néhány alkalom után majd értékelni fogják, amit tettünk. Főleg, ha mindeközben az orruk alá dörgöljük, hogy a szeretet nem ebben nyilvánul meg!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsizell.blog.hu/api/trackback/id/tr70148940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba 2007.09.03. 11:46:12

Szia!
A párkapcsolat titka abban rejlik, hogy az egymásratalált két fél mit hoz ki egymásból. Tehát nem kizárólag az akaratlagos tettekben kell keresni a megoldást, sem a szorgalmasságban, vagy szorgalmatlanságban.
Vegyünk egy példát: a jó szinész akkor is kedvencünké válik, hogyha felsétál a színpadra, és csak ott ül, percekig. Mert ő milyen hartással van ránk? Csak ül, s lám, feltölt energiával, ahogyan mi magunk is pozitívan hatunk rá. Az érzés, és a jószándék ezúton kölcsönös.
Voltaképp, ha egy párkapcsolat mindkét tagjának személyisége a \"jó\" tulajdonságot indítja meg társában - saját természetüknél fogva -, és azt erősíti, akkor az olyan cselekedet, mint a gondoskodás, a segítés, a ragaszkodás, a hűség, a bizalom egyszeriben természetesen motiválttá, és egyszeriben szívéjessé válik.
Innentől kezdve a kapcsolat gyümölcsöző lesz.
Persze kell még néhány jótanács a tarisznyába.
Ilyen például (1) hogy meghúzzuk az etikai vonalunkat; (2) a jövőbe vetett közös, építő jellegű célkitűzés, mely reális távlatokat jelöl ki, és azt el is éri; (3) a gyermekáldás szükségessége; (4) hogy a jelent tekintsük az élet órájának, a lehetőség írótáblájának, amiben mi vagyunk a feltétel-teremtők, az alkotók, s az élők.

Csaba
süti beállítások módosítása