HTML

Van egy elméletem...

Friss topikok

Linkblog

Van egy elméletem a ziziségről...

2007.09.19. 19:46 :: zsizell

Nevem Zizi. Eredete: Zizegő Bokrok Gyümölcse. Ezt egy kedves barátom adta nekem sok sok évvel ezelőtt indiánnév gyanánt. Természetesen abban a vicces helyzetben még nem is sejtettük, hogy ez a név- illetve változatai- végig kísérnek életemen által. Arra meg főleg nem, hogy ebből irányzat lesz.
Zizegő Bokrok Gyümölcse- Zizegő-Zize- Zizi (ke)- Zsizell

A Zizizmus (zizeizmus)
A zizizmusnak csak úgy, mint a buddhizmunsnak tanai vannak, fontos világmegváltó gondolatokat hordoz magában- már évezredek óta. (igazság szerint csak mióta megalapítottam a zizismust-de az meg már hogy hangzik?)
A zizizmus eszméit összefoglalóan ziziológiának nevezik. (nevezem)
Megalkottam zizi törvényeit:
- Zizi csak egy van
- Zizi elsődleges célja, hogy fenn tartsa a zizifajt. (Ha én- azaz Zizi-,akiből csak egy van, utódok nélkül elpatkol, mert feltehetően elüti az egyes villamos, akkor kihal a zizifaj. Tehát kihal a fajom!)
-Zizinek minden esetben törekednie kell királysága megóvására. Udvarába senki nem léphet be. (ez alól kivételt képez az a személy, aki egy raklapnyi malájziai csokoládé tortával próbálkozik)
- A zizik természetüknél fogva magányos teremtmények.
- Zizi bármit meg tud tenni, mert "a zizik -köztudottan- a .... értenek a legjobban." ( a pontok helyére értelem szerűen bármi behelyettesíthető)
- Zizi királylány, ahhoz méltó bánásmódot vár el az alattvalóitól (nem változtat a tényen, hogy mivel zizi udvarába senki nem teheti be a lábát, így alattvalói sincsenek)
- Zizi gyermekeinek apja csak abban az esetben részesülhet Zizi hatalmában, ha magáévá teszi és vallja a zizizmus tanait.
- Zizi gyermekeinek gyűjtőneve: zizilabor
- Zizi soha nem hazudik, néha füllent
- Zizinek a rucivásárlás kötelezően elvégzendő fáradságos procedúra, de feltehetően túl fogja élni. Mindezt a fajfenntartás érdekében teszi.
- Zizi fennmaradásához elengedhetetlen kellék az édesség, anélkül cukorhiányos tünetegyüttes kerge zizikórt kap- gyógyíthatatlan
- Zizit mindenki szereti, azért mert ő egy kicsit zizi
- Zizi is szeret mindenkit, mert tudja hogy bár zizzent szegény, a legfontosabb mégiscsak a szeretet.

A zizizmus tanainak bővített változatát később olvashatjátok. A régészek nemrég ásták elő a föld mélyéről, és igyekszenek zizinduzizelu ősi holt nyelvről magyarra fordítani.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsizell.blog.hu/api/trackback/id/tr11170685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sun 2007.10.03. 16:26:35

Erről a vallásról már én is hallottam, Ősidők elején ott voltam a születése napján ami valójában csak évforduló volt. A felszínen zizegés van de csak valami nagyon nagy és satabilnak lehet a felszínén zizegni ahogy az óceánok is teszik. Ez a Zizizmus tehát nagyon stabil alapokkal indult zizegésnek, ki kicsit érinti annak kicsit zizeg de aki belelát a mélységébe annak ott a mindenség!

uff, vagy zizz!
süti beállítások módosítása