HTML

Van egy elméletem...

Friss topikok

Linkblog

Van egy elméletem a számítógépről, mint bolygóról...

2007.08.30. 18:04 :: zsizell

Mi van, ha mi is egy számítógépben élünk? Rögtön a közepébe vágok.
Én már elfilóztam rajta, hogy mi van, ha egyszer elkezd önállóan gondolkodni a gép? Elfilóztam azon is, hogy miért mondjuk azt a gépekre, hogy buták, mikor nem az történik, amit akarunk? Egész egyszerűen csak az történik, amit ők akarnak! Talán szabad akaratukból teszik mindezt?
Azt mondják az okosok, hogy a számítógép él. Nem kell alábecsülni. Tele van apró részekkel, amik irányítják. Mi is tele vagyunk. Mondhatni a gépeknek is van szervezetük. Néha megbetegszenek, néha hülyeségeket csinálnak, és jó esetben teljesítik az akaratunkat. Egy rendszer, ahol élnek az alkatrészek, amik működtetik az egészet. Mi is élünk valahol, amit működtetünk. Egy nagy számítógép beljesében, és utasításokat teljesítünk. Azt most ne is feszegessük, hogy ha így haladunk lefagy a 'windows'... Üvegházhatás, mint tűzfal? Tárgyi elemek, mint hardver? Emberi lelkek, mint szoftver? Információ áramlás itt is ott is. Mi van ha a gépek nem jól kommunikálnak egymás közt? Mi van, ha mi emberek nem kommunikálunk jól? Az internet összefogja a bolygókat? A távoli csillagrendszerek újabb hálózatok lennének?
A sötét középkor biztosan zárlatos volt. A jelen meg még fejlesztés alatt áll. A jövő előtt pedig ki fogom húzni a vezetéket a konnektorból- az tuti.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsizell.blog.hu/api/trackback/id/tr50153131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d 2007.09.11. 15:56:33

ajánlott irodalom: Douglas Adams és az ötrészes Galaxis útikalauz trilógia.

pontosan ezt a gondolatot fejtegeti, és még vicces is:)
süti beállítások módosítása